Aktyvūs filtrai

Petnešos šunims

Šuns vedžiojimas tampa vis lengvesnis, patogesnis ir net efektyvesnis. Geriausios petnešos šunimis turi daug privalumų ir gali būti naudojamos keliems tikslams: kasdieniams šunų pasivaikščiojimams, bėgiojimui ar kitiems sporto užsiėmimams, ir tarnybinių šunų darbui. Petnešos taip pat labai dažnai naudojamos tokiems šunims, kurie turi problemų su kvėpavimo takais ar trachėja.

Šunų petnešos. Kuo jos yra svarbios šunų sveikatai?


Šunų petnešos kai kuriems šunims gali būti daug naudingesnės jų sveikatos prasme. Naudojant petnešas jūsų šuo ėjimo ar bėgimo metu gali lengviau ir laisviau kvėpuoti. Šunų petnešos nesukelia diskomforto šuns kakle, jei šuo yra neramaus būdo, vis dar mokosi vaikščioti su pavadėliu, ar turi storą ir trumpą kaklą. Tokiems šunims, kaip: mopsas, prancūzų ar anglų buldogai, petnešos yra ypač svarbios. Šių veislių šunys gali vaikščioti ir su antkakliu, tačiau tai nebus pats patikimiausias ir saugiausias variantas. Tai turėtų būti ypač aktualu judriems mažų šuniukų savininkams. Taip pat mažiems šuniukams kaklo tempimas gali turėti neigiamų pasekmių jų fizinei sveikatai. Petnešos, kurios naudojamos treniruoti šunį, turėtų būti naudojamos saugiai ir atsakingai, vengiant pernelyg didelių apkrovų.
Jei šunų petnešos turi metalinių detalių, reguliariai patikrinkite ar jos nėra susidėvėjusios ar surūdijusios. Šuns oda ir kailis gali reaguoti į tokį metalą ir tai gali pakenkti augintiniui.
Būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad ne visi šunys mėgsta petnešas, o kitiems net ir negalima jų naudoti. Petnešos nėra geras pasirinkimas, pvz., taksų veislės šunims. Tad būtinai pasidomėkite ar internete, ar pasikonsultuokite su specialistais dėl to, ar būtent Jūsų šuniui tinka tokia priemonė.


Petnešos šuniui. Kokias rinktis?


Petnešos šunims dažniausiai yra gaminamos iš orui pralaidžios medžiagos arba odos. Odinės dažniausiai būna sudarytos iš juostelių, tuo tarpu medžiaginės gali būti liemenės tipo, juostinės su paminkštinimais ties krūtine ar be jokių paminkštinimų. Petnešos šuniui su paminkštinimais apsaugos odą nuo trynimosi.
Medžiagines petnešas geriau rinktis tuomet, kai lauke drėgna ar kai vykstate prie vandens telkinio. Kai kurios jų turi įtaisytas rankenas viršuje, kurias suėmus augintinį galima kilstelti.
Odinės petnešos šunims dažniausiai būna plonesnės ir skirtos trumpesniems pasivaikščiojimams mieste.
Dėl šuns saugumo ant kai kurių petnešų būna prisiūtos šviesą atspindinčios juostelės. Kitos, savo šonuose turi net kišenes. Kišenės dažnai yra naudojamos įdėti svoriams ruošiantis šunų varžyboms.
Populiariausias šunų petnešų tipas yra Y/H petnešos. Jos neriboja šuns judesių ir gali būti naudojamos kasdien. Taip pat nesmaugia šuns ir tinkamai paskirsto spaudimą kūnui. H tipo formos petnešos yra geriausios mažiems šuniukams. Y tipo petnešos rekomenduojamos dideliems šunims: energingiems labradorams, atletiškiems dobermanams ar tvirtai sudėtam vokiečių aviganiui.

Perkant reikėtų įsitikinti, ar petnešos šuniui bus lengvai užmaunamos. Tai priklauso tiek nuo petnešų modelio, tiek ir nuo jūsų šuns kūno sandaros. Labai aktyviems šunims ir mažiems šuniukams, rekomenduojama naudoti petnešas nuo tempimo. Petnešų pagalba apsaugosite savo šunį nuo galimų susižeidimų, o jūsų pasivaikščiojimas taps ramesnis.
Prieš pirkdami petnešas savo augintiniui išmatuokite šuns kūno apimtį toje vietoje, kur baigiasi kaklas ir prasideda kūnas, ir iš karto už jo priekinių kojų. Kai kuriais atvejais reikėtų žinoti ir savo šuns svorį. Taip pat, kaip ir šuns antkakliui, taip ir petnešoms, reikia pridėti porą papildomų centimetrų. Tam, kad jūsų augintinis jaustųsi patogiai ir nebūtų per daug varžomas. Beje, reikėtų žinoti, kad vis dėlto, petnešos tinka ne visiems šunims. Todėl būtinai pasidomėkite ar Jūsų šuo nėra iš tų šunų, kuriems netinka petnešos.

Taigi, trumpai apibendrinant, geriausios šunų petnešos:
• Nesukelia šuniui diskomforto kaklo srityje, jei jis yra neramaus būdo, vis dar mokosi vaikščioti su pavadėliu ar turi storą ir trumpą kaklą.
• Petnešos šunims paskirsto tempimą po didesnę dalį kūno, todėl jam ar jums staiga truktelėjus, nenukenčia kaklo sritis, tokios yra nuo tempimo.
• Petnešos padengia daugiau šuns kūno, todėl jūs jį galite paprasčiau kontroliuoti.
• Petnešas gali naudoti tie šunys, kurie turi problemų su kvėpavimo takais ar trachėja.

Pačios geriausios petnešos šuniui yra tos, kurios mažiausiai varžo augintinį ir suteikia jam kuo daugiau patogumo ir laisvės judant. Petnešos šunims, jų kokybė, patogumas ir net išskirtinumas – mūsų internetinės parduotuvės asortimente. Rinktis galima iš minimalistinių, klasikinių, įvairiaspalvių šunų petnešų su jums draugiška kaina. Pirkti internetu neišeinant iš namų – ne tik sumanu, bet ir smagu!