Aktyvūs filtrai

Pavadėliai šunims

Kad pasivaikščiojimas kartu su savo augintiniu būtų komfortabilus ir saugus – tam yra skirti pavadėliai šunims (dideliems ir mažiems). Juos mes naudojame kiekvieną dieną, ir net kelis kartus per dieną. Dėl jo dažno naudojimo pavadėlis šuniui turėtų būti kokybiškas, funkcionalus ir tvirtas, kad kuo  ilgiau ir saugiau tarnautų. Pasirinkti tinkamą pavadėlį savo gyvūnui yra itin svarbu, nes tai ne tik vienas iš šuns pagrindinių aksesuarų, bet ir saugumą užtikrinančių priemonių. Pasirinkite tokį pavadėlio tipą, kuris labiausiai tinka jūsų augintiniui ir jūsų veikloms su juo. Yra keletas pagrindinių tipų, tokių kaip: diržo tipo pavadėliai, automatiniai pavadėliai, parodiniai pavadėliai, bėgiojimui ar žygiams skirti pavadėliai ir kt.


Šunų pavadėliai – visų veislių šunims


Galime tik pasidžiaugti, kad šiai dienai turime pasiūlyti labai platų šunų pavadėlių pasirinkimą. Įvairių tipų, funkcijų ir spalvų, pvz., automatiniai, ilgi, dideliems, mažiems, parodiniai. Rinkdamiesi pavadėlį visuomet atkreipkite dėmesį į jo ilgį ir užsegimą bei informaciją, kokio dydžio šuniui yra skirtas pavadėlis. Jei dažnai su šuniu lankotės viešose vietose, rekomenduojame įsigyti tokį, kuris turi specialią funkciją – papildomą karabiną rankenoje. Jį galima paprastai atsegti ir prisegti prie stalo, kėdės kojos ar specialiai šunims skirtoje vietoje. Šunų pavadėliai gali būti pagaminti iš natūralios odos, medžiagos ar biotano. Medžiaginiai gali būti: juostiniai ar susuktos virvės. Trumpai apie kiekvieną iš jų:
Medžiaginiai pavadėliai šunims yra patys populiariausi ir universaliausi iš visų. Jie gali būti ilgi, greitai išdžiūsta, nenutrina šuns kailio ir odos. Kai kurių medžiaginių pavadėlių rankenos turi paminkštinimą žmogaus rankai, kas suteikia dar daugiau žavesio šiam populiariam pasirinkimui. Jei pavadėlis yra gan ilgas, jo perteklių yra paprasta susirinkti į rankas šuniui bėgant jūsų link. Medžiaginiai pavadėliai gali sugerti kvapus, tačiau juos yra lengva skalbti. Tą galima padaryti rankomis arba skalbimo mašina.
Virviniai pavadėliai šunims, kaip ir medžiaginiai: greitai džiūsta, sugeria kvapus, tačiau taip pat gali būti skalbiami. Šie pavadėliai šunims yra ypač tvirti. Jiems galima patikėti net ir stipriausią šunį, todėl tai yra populiarus pasirinkimas dideliems šunims. Virviniai pavadėliai yra ne mažiau populiarūs nei medžiaginiai šunų pavadėliai. Jie puikiai tiks pasivaikščiojimams mieste ar bėgiojimui parke kartu su augintiniu.
Odiniai pavadėliai šunims –  jau yra klasika tapęs aksesuaras. Dažnai naudojami net su ant jų išgraviruotais augintinių vardais. Odiniai pavadėliai yra tikrai patvarūs, tačiau sudrėkę jie sugeria purvą, kvapą ir tampa kiek kietokie. Bet po kiek laiko vėl suminkštėja. Odinių pavadėlių naudojimas esant drėgnam orui ar vykstant prie vandens telkinių yra nerekomenduojamas. Nuo vandens jie gali išsitampyti ir prarasti formą. Šie pavadėliai dažniausiai būna standartinio ilgio. Labai ilgų odinių pavadėlių rinktis nėra patariama, kadangi juos sudėtinga valdyti, pavadėlis dažnai nukrenta ant žemės, išsitepa ir sušlampa.
Biotaniniai pavadėliai – patvarūs, ilgaamžiai ir itin atsparūs plyšimui. Pagaminti iš biologinės medžiagos, kuri padengta plastiku. Tai labai stipri medžiaga, kuri atrodo kaip oda. Ši medžiaga pirmiausia buvo pradėta naudoti žirgams, o vėliau, dėl savo ypatingų savybių buvo pritaikyta ir šuns gyvenimui. Biotaniniai pavadėliai yra lankstūs ir nereaguoja į temperatūros pokyčius bei pasižymi savo neblunkančia spalva. Taip pat yra atsparūs drėgmei, todėl išsitepus juos lengva nuvalyti ir dezinfekuoti. Be to, į juos neįsigeria kvapai. Šie pavadėliai labai tinka medžioklei ir dresūrai.


Šuns pavadėlio ilgis. Koks yra reikalingas jūsų šuniui?


Trumpi pavadėliai dažniausiai būna iki 1 metro. Šie pavadėliai yra skirti išmokyti šunį eiti greta ar pasivaikščiojimui po viešas vietas, kuriose lankosi daug žmonių.
Populiariausias pavadėlių ilgis yra 1-3 metrai. Jie dažniausi naudojami kasdieniams pasivaikščiojimams tiek mieste, tiek ir atokesnėse vietose. Tinkami dideliems ir mažiems.
Ilgi pavadėliai nuo 3 metrų yra labai patogūs tuomet, kai šuns paleisti negalima, o norisi, kad jis išsidūktų, kas šunims yra itin svarbu dėl jų perteklinės energijos. Žinoma, patogiausia ir rekomenduotina tokiais atvejais naudoti automatinius pavadėlius. Jie ilgi ir nesusipainioja, nenukrenta ant grindinio ar žemės ir nesusitepa.
Amortizuojantys pavadėliai yra trumpi, kurie yra skirti bėgiojimui su šunimi. Jie gali šiek tiek išsitempti, todėl jums staiga pakeitus kryptį ar šuniui stabtelėjus nemalonus staigus truktelėjimas yra šiek tiek sušvelninamas.
Parodiniai pavadėliai, kitaip dar vadinami, smaugiančiais pavadėliais – yra labai ploni ir trumpi. Tai yra specifiniai pavadėliai šunims, kurių reikia dalyvaujantiems augintinių parodose. Kartais jie dar yra naudojami atpratinti šunį nuo nepageidaujamo jo elgesio. Tokio, kaip netvarkingas šuns ėjimas ar pavadėlio tempimas.

Renkantis pavadėlį savo augintiniui, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į tai, kokių tipų (pvz., automatiniai) ir spalvos yra pavadėliai, ar kokiais siūlais yra siūtos jungtys. Labai svarbi yra rankena, kurią jūs visada laikysite savo rankoje, todėl ji turi būti patogi ir komfortiška. Kai rinksitės pavadėlį pasižiūrėkite į jo užsegimą, kad būtų greita ir patogu prisegti prie antkaklio ar petnešų. Jis turėtų nepjauti rankos ir būti komfortabilus ne tik augintiniui, bet ir jums. Plačią pavadėlių šunims įvairovę (pvz.: parodiniai, automatiniai), pačia geriausia kaina, rasite www.akvazoo.lt elektroninėje parduotuvėje internetu.
Atminkite, kad pirmiausia pavadėlis turėtų būti saugus ir patogus jūsų gyvūnui ir jums, o tuomet tik gražus, todėl rinkitės jį atidžiai ir atsakingai.