Aktyvūs filtrai

Konservai katėms

Kačių konservai, tai bene geriausi maisto produktai, kurie specialiai sukurti katėms maitinti. Konservai katėms dažniausiai būna pakuojami į skardines arba į maišelio formos pakuotes. Šie konservai gali būti pagaminti iš įvairių ingredientų, įskaitant mėsą, žuvį, daržoves, grūdus ir kt. Šlapiame kačių maiste yra didelis baltymų šaltinis, su papildomais vitaminų ir mineralų kompleksais. Subalansuota kačių mityba yra labai svarbi šių gyvūnėlių sveikatai, augimui ir jų raidai. Jei jūsų katė laka mažai vandens, būtinai į jos racioną įtraukite konservus, kad augintinis gautų pakankamai drėgmės. Toks maistas ne tik geras, bet ir jo kaina yra priimtina el. parduotuvėje, tad tikrai verta pirkti internetu!

Kačių konservai subalansuotai jų mitybai

Geriausi konservai katėms yra puikus papildomas drėgmės šaltinis. Dauguma kačių geria per mažai vandens, dėl to gali išsivystyti inkstų ar šlapimo takų problemos. Paįvairinkite sauso kačių ėdalo racioną įvairių skonių konservais, guliašais, mėsos gabalėliais žele, paštetais, sriubomis ar įvarių skonių gėrimais. Šlapias ėdalas katėms yra gerokai kvapnesnis ir pasižymi intensyvesniu skoniu, todėl tikrai reta katė atsisako šio maisto. Jei jūsiškė rauko nosį, galbūt jai tiesiog reikia parinkti kitą skonį!
Šlapias ėdalas katėms yra supakuotas mažose pakuotėse, todėl jį patogu dozuoti ar pasiimti kartu į keliones.
Jei katę maitinate ir konservais, ir sausu maistu, sumažinkite pastarojo dienos normą tam, kad naminė katė neimtų tukti. Jokiais būdais nemaišykite viename indelyje sauso ir šlapio kačių ėdalo, o augintinei ištuštinus konservų indelį, jį būtinai išplaukite ir išdžiovinkite.


Kokius konservus katėms rinktis?

Konservai katėms, kaip ir sausas maistas katėms, yra gaminami skirtingai. Pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į tai, kokio amžiaus katei skirtas šlapias maistas. Pagal amžių konservai katėms skirstomi į:
- konservai kačiukams;
- konservai katėms;
- konservai vyresnio amžiaus katėms.
Kiekvienam amžiaus tarpsniui yra reikalingas skirtingas medžiagų balansas, kuris užtikrintų puikią katės savijautą. Pavyzdžiui, jauniems kačiukams reikia daugiau vitamino C ir vitamino E, stiprinančių jų imuninę sistemą, kuri nusilpsta, kai kačiukai nebegauna motinos pieno. Vyresnio amžiaus katės dažnai turi dantų problemų, todėl joms tikrai patiks įvairaus skonio paštetai su senjorams skirtais vitaminais, mineralais ir kitomis maistingomis medžiagomis.
Plačiame kačių maisto asortimente galima rasti ir konservus sterilizuotoms katėms. Todėl, kad sterilizavus katę, po kiek laiko pakinta jos elgsena ir medžiagų apykaitos greitis. Katė ima mažiau judėti, palaipsniui praranda įgimtą medžioklės, poravimosi ir budrumo instinktą. Ji kasdien išeikvoja vis mažiau energijos, o motyvacija maistui padidėja. Konservai sterilizuotoms katėms sukurti taip, kad būtų reguliuojamas katės apetitas ir jos svoris.
Kita rūšis, tai – šlapias maistas specifinių poreikių turinčioms katėms. Visas įgimtas ar įgytas sveikatos problemas galima kontroliuoti pasirinkus pritaikytus mitybos produktus. Nemažai kačių su amžiumi susiduria su inkstų ir šlapimo takų problemomis, odos niežuliais, alergijomis ar kitomis sveikatos problemomis. Šiems negalavimams kontroliuoti yra sukurtos specialios šlapio kačių maisto formulės. Vartojant tinkamą maistą nuolat, sveikatos problemos ima mažėti. Kai kurios katės turi jautrią virškinimo sistemą ar ilgą kailį, kurio prisilaižiusios ima negaluoti. Šiems atvejams patariama vartoti specialų maistą, kuris yra lengvai virškinamas ar skatina plaukų pasišalinimą.
Geriausi Light linijos konservai yra specialiai sukurti į tukimą linkusioms katėms. Naminės katės juda gerokai mažiau nei jų protėviai ar lauke gyvenančios katės. Naminukės natūraliai praranda poreikį tykoti, medžioti ir ilgai klajoti ieškant grobio. Jei jų būdas iš esmės tingesnis, katės gali imti tukti. Šiais atvejais verta išbandyti pilnavertį maistą katėms su sumažintu kalorijų kiekiu.
Kačių konservai gali būti skirtingų veislių katėms. Jei turite veislinę katę, išmėginkite būtent tai veislei subalansuotą šlapią maistą. Jo formulė atitiks jūsų katės poreikius ir užtikrins jos puikią savijautą, kokybišką kasdienybę ir ilgą gyvenimą kartu. Patikusius konservus galite pirkti ir didesnėmis pakuotėmis internetu, šitaip gausis dar geresnė kaina, o ir Jums nereiks tampyti maisto pakuočių.

Svarbiausia yra pasirinkti tokius konservus, kurie būtų visaverčiai ir kokybiški jūsų katės mitybai. Todėl verta atkreipti dėmesį į konservų katėms sudėtį. Katės turėtų valgyti ne tik skaniai, bet ir sveikai, o į tai turi būti įtrauktas ir šlapias maistas katėms, kuris patenkins jų mitybos poreikius. Jei turite minčių pakeisti savo katės įprastinę mitybą ar pridėti į ją naujų produktų, visuomet stebėkite, ar jie nesukelia jūsų katei alergijos ir kitų sveikatos negalavimų.
Jei jau žinote, kurie kačių konservai jūsų katei yra patys geriausi, galite juos įsigyti gera kaina, pas mus internetu.