Aktyvūs filtrai

Sausas

Sausas maistas žuvims

Populiariausia žuvų pašaro rūšis yra sausas maistas. Ir tai labai suprantama, kadangi jis yra ir pigiausias, ir pasižymi skirtingų receptų įvairove. Pakanka žinoti tik, ar jūsų žuvytės mėsėdės, žolėdės ar visaėdės. Sauso maisto tikrai yra kiekvienos poreikiams!

Kas yra puiku, maisto žuvims gamintojai jau pasirūpina, kad būtent pagal mitybos tipą būtų galima rasti reikalingus produktus. Jie jau subalansuoti taip, kad jums nieko papildomai nereikėtų galvoti. Neretai yra gaminių ir konkrečiai rūšiai, pavyzdžiui, auksinėms žuvelėms, gaideliams ar gupijoms. Tada dar paprasčiau išsirinkti, nes jis jau specializuotas!

Laikymo sąlygos – jos itin paprastos. Pats pavadinimas jau sufleruoja, kad tai sausas maistas ir jį reikia laikyti sausai. Jis ilgalaikis ir net daugiau nusipirkus akcijų metu, svarbu neviršyti galiojimo laiko ir iki tol sušerti. (Žinoma, nereikia permaitinti žuvyčių! Jas šerti dera tik vadovaujantis jų mitybos ciklu.) Taip pat būtina vengti drėgmės iš oro. Jos gavęs maistas sugenda greičiau nei nurodyta ant pakuotės. Jeigu norite to išvengti, geriausia sausą maistą žuvims laikyti sandariai uždarytuose induose.

Koks gali būti sausas žuvų maistas?

  • Dribsniai;
  • Tabletės;
  • Granulės;
  • Čipsai“ (dar vadinami traškučiais)
  • Lazdelės.

Jeigu norite sužinoti daugiau apie maistą žuvims, spauskite ČIA, arba skaitykite tinklaraštyje  „Kaip tinkamai išsirinkti maistą žuvims?“.

Rinkitės iš plataus asortimento!