Gruntas akvariumui, natūralus, 3-5 mm, 2 kg

1,80 €
  • Natūralių spalvų akvariumo gruntas

  • Universalus

  • Frakcija: 3-5 mm

AQE114044
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Akvariumo gruntas turi didžiulę įtaką viso akvariumo veikimui. Tai palengvina tinkamą faunos ir floros vystymąsi, rūpinasi pavojingų toksinų mažinimu, o kai kuriais atvejais taip pat yra puiki vieta naudingoms bakterijoms veistis. Be to, jis taip pat gali pabrėžti gražų konkretaus akvariumo dekorą ir padaryti augalus bei žuvis spalvingesnius.

Akvariumo gruntas yra vienas iš pagrindinių kiekvieno akvariumo elementų, kuris daugumai pradedančiųjų akvariumininkų yra tik dekoratyvinis elementas. Tiesą sakant, tai turi įtakos augalų įsišaknijimui ir kt. Kai kurie variantai efektyviai valo vandenį dėl savo porėtos struktūros, kuri yra ideali vieta nitrifikuojančioms bakterijoms įsikurti.

Tačiau verta žinoti, kad ne visi substratai turi teigiamą poveikį akvariumų veikimui. Kai kurie, pavyzdžiui, padidina vandens kietumą, kuris nėra saugus visoms žuvims ir nesuteikia optimalių gyvenimo sąlygų. Dar kiti dėl labai didelio kalcio kiekio jų sudėtyje, pavyzdžiui, marmuriniai, gali būti naudojami tik akvariumuose su žuvimis, gyvenančiomis šarminiame ir kietame vandenyje. Būtent todėl visada verta susipažinti su visų tam tikrame akvariume gyvenančių žuvų ir augalų specifika ir tik tada rinktis tokį gruntą, kuris jiems visiems sudarytų idealias gyvenimo sąlygas.

Šis gruntas turi daug privalumų, todėl jis yra vienas populiariausių pasirinkimų tarp pradedančiųjų ir pažengusių. Pagrindinis šio grunto privalumas yra jo universalumas. Jis niekaip neveikia akvariump biocheminės pusiausvyros, nes yra visiškai neutralus ir be mineralinių medžiagų. Tai didelis privalumas, ypač pradedantiesiems akvariumo entuziastams, kurie nori pasidaryti pirmąjį akvariumą patys ir nuo nulio.

Aquael natūralus gruntas turi ir kitų privalumų. Be kita ko, jis yra visiškai saugus. Krašteliai nepavojingi žuvims, taip pat ir dugninėms žuvims.

Naudojimas: prieš dedant gruntą į akvariuma, nuplaukite ji vandeniu iš čiaupo, kad pašalintumėte bet kokias transportavimo metu atsiradusias dulkes. Nuplautą gruntą dėkite tiesiai į akvariuma, be to, šį gruntą galite naudoti kartu su pogrunčiu, tuomet pilkite jį ant pogrunčio.

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos.  Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse. 

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: