Gaidelis

Betta splendens

Dėl žuvų teirautis:

  • Užsakymas ir atsiėmimas Kaune:
  1. PM ,,Urmas", Rytinė galerija, 12 salė +37067194284
  2. Vandžiogalos pl. 100, Domeikava +37065050054
  • Užsakymas ir atsiėmimas Vilniuje:
  1. PC ,,BIG" +37065594404
AZZ10632021
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Kilmės šalis

 Pietryčių Azija

Optimalios

gyvenimo sąlygos

Vandens temperatūra: 22 - 300C

Vandens pH: 6,0 - 8,0

Akvariumo dydis: gali gyventi ir nedideliuose (apvaliuose) akvariumuose, tačiau geriausiai jaučiasi ir atrodo, kai akvariumas yra erdvesnis, bent 45x30x30 cm 

Suaugusios žuvies dydis

 4 - 7 cm

Mityba

Laisvėje daugiausiai minta gyvūninės kilmės maistu: muselėmis, vabzdžių lervomis. Akvariumuose laikomą gaidelį šerkite šaldytu arba specialiai gaideliams sukurtu pašaru. Neperšerkite šių žuvelių, kadangi jos yra linkusios į nutukimą.

Suderinamumas

Gaidelius galima laikyti bendrame akvariume, tačiau tik su labai taikiomis, ramiomis žuvelėmis, kurios neturi ilgų pelekų. Ilgapelekes žuvis gaidelis supranta kaip savo konkurentus ir nupešioja pelekus. Geriausiai gaideliai jaučiasi gyvendami vieni.

Lytinis dimorfizmas

Patinėliai yra ypatingai ryškūs ir spalvoti, ilgais pelekais. Patelės trumpapelekės ir dažnai rusvos ar pilkšvos spalvos, nelabai išvaizdžios.

 

Gaideliai mėgsta tankiai augalais apsodintus akvariumus. Galite užveisti plūduriuojančių augalų, kurie mestų į akvariumą šešėlį. Sukurkite daug slėptuvių ir urvelių iš medžio šakų, dekoracijų. Mėgsta judantį vandenį, tačiau didelių srovių nesudarykite. Akvariumą laikykite uždengtą, nes jie, kaip ir visos labirintinės žuvys, iškyla į paviršių įkvėpti oro, be to yra puikūs šokliai ir gali tiesiog iššokti iš neuždengto akvariumo.

Jums taip pat gali patikti