Aktyvūs filtrai

Oro pompos akvariumams

Oro pompos

Oro kompresoriai, dar vadinami „burbuliatoriais“ (kai kas „burbuliatoriumi“ vadina patį difuzorių, nes būtent iš jo kyla oro burbuliukai), akvariume reikalingi tam, kad užtikrintų pakankamą deguonies kiekį vandenyje. Ypač tai aktualu auginant daugiau žuvyčių. Šis įrenginys statomas akvariumo išorėje, arba kabinamas ant jo sienelės, o į vandenį keliauja tik žarnelė, kurios gale pritaisytas difuzorius (oro akmenukas), iš kurio kyla oro burbuliukai. Tokia papildoma vandens aeracija ne tik pripildo akvariumo vandenį didesniu kiekiu deguonies, bet ir leidžia labiau suvienodinti temperatūrą. Prie oro pompos galima papildomai jungti ne vieną, o kelis difuzorius.

Papildoma paskirtis

Be viso to – burbuliukai akvariume yra gražu, jie atkreipia dėmesį, ramina. Yra net specialių dekoracijų, kurias galima jungti su oro pompomis ir kurios atlieka difuzioriaus funkciją.

Veikimo garsas

Šiuolaikinės oro pompos turi garso slopintuvus, todėl veikia tyliai, jas lengva pajungti. Parenkant joms vietą, svarbu, kad įrenginys neturėtų galimybės įkristi į patį akvariumą, kadangi jis nėra skirtas „darbui“ po vandeniu.

Mūsų interneto parduotuvėje bei fizinėse parduotuvėse galite rasti JBL, Aquael, UniStar, Resun, Eiheim ir kitų gamintojų oro pompas (kompresorius). Pagrindinis kriterijus pasirinkimui yra jūsų akvariumo talpa. Prekės aprašyme bei ant jos pakuotės visada būna nurodyta, kokiam vandens tūriui ji skirta. Tad rinkitės lengvai!