• Išparduota

ProAqua Test PO4 Sensitive fosfatų testas

18,40 €

Testas fosfatų kiekiui vandenyje nustatyti.

JBL2412700
Kiekis Išparduota

  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Fosfatai – svarbi maistinė medžiaga augalams. Natūraliuose vandenyje (neužterštuose), fosfatų koncentracija yra apie 0,01 mg/l, jūroje – 0,07 mg/l. Augalai ir dumbliai lengvai prisitaiko prie tokio fosfatų kiekio. Fosfatai vandenyje, pirmiausiai, atsiranda, iš pašarų likučių ir žuvų virškinimo procesų liekanų. Tvenkiniuose fosfatų kiekis gali kisti dėl šalia naudojamų įvairių trąšų. Dėl per didelio maistinių medžiagų kiekio dumbliai auga kosminiais greičiais. Dumbliai gali savyje sukaupti didelius fosfatų kiekius, todėl net ir sumažinus jų kiekį vandenyje, jie kurį laiką dar augs stabiliai greitai. Kuo greičiau nustatysite fosfatų koncentraciją, tuo greičiau užkirsite kelią besaikiam dumblių augimui („Dumblių maras“). Augaliniuose akvariumuose, kur nedaug žuvų, gali nutikti priešingai: fosfatų trūkumas neleidžia augalams augti, todėl reikia naudoti trąšas. Gėlavandeniuose akvariumuose fosfatų koncentracija turėtų neviršyti 0,4 mg/l, jūriniuose – 0,1 mg/l, tvenkiniuose – 0,1 mg/l.

Naudojimas:
1. Praskalaukite mėgintuvėlius ir švirkštą tiriamuoju vandeniu.
2. Abu mėgintuvėlius užpildykite tiriamuoju vandeniu, po 10 ml. Naudokite švirkštą.
3. Į tiriamąjį mėgintuvėlį įberkite 1 kaušelį reagento Nr. 1, užkimškite kamšteliu ir gerai sumaišykite, kol milteliai ištirps. Tada įlašinkite 10 lašų reagento Nr. 2, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, kol išryškės spalva.
4. Abu mėgintuvėlius įstatykite į pilką stovelį. Apačioje mėgintuvėlis su reagentu, viršuje, ties V formos įpjova, mėgintuvėlis be reagento.
5. Spalvų skalę pasidėkite taip, kad balti rutuliukai būtų apačioje, o spalvoti – viršuje.
6. Stovelį su mėgintuvėliais stumkite per skalę, kol abiejų mėginių spalvos bus panašiausios viena į kitą. Tai ir bus tiriamo vandens fosfatų kiekis.

Kiekio korekcijos:
Per mažai: naudokite trąšas, kurių sudėtyje yra fosfatų.
Per daug: naudokite JBL PhosEx Ultra. Visada šerkite žuvis saikingai.

Gamintojas: „JBL”, Vokietija.

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: