ProAqua Test NH4 testas

18,30 €

Testas amonio kiekiui akvariumo vandenyje nustatyti.

JBL2412100
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Visų organinių medžiagų skaidymas akvariumuose (ir tvenkiniuose) vyksta tam tikrais etapais: baltymai → amonis → nitritai → nitratai (visa tai vadinama azoto ciklu). Už visus šiuos procesus atsakingos yra bakterijos. Matuodami amonio, nitritų ir nitratų kiekius, galime įsitikinti, kaip gerai veikia ši „sistema“. Pavyzdžiui, vaistai, žuvų ligoms gydyti, kenkia bakterijoms, dėl ko gali padidėti amonio ir (arba) nitritų kiekis. Gerai prižiūrimame akvariume (su efektyviu biologiniu filtru) ar tinkamai įrengtame tvenkinyje - amonio nerasime. Amonis - puiki maistinė medžiaga augalams, mažomis koncentracijomis – nekenksmingas žuvims. Be to, priklausomai nuo pH, amonio jonai NH4+ gali virsti amoniaku NH3, kuris yra dar pavojingesnis žuvims: toks pat kiekis NH4, esant normaliam pH, yra nekenksmingas, o jei pH aukštas - nuodingas.

Naudojimas:
1. Praskalaukite mėgintuvėlius ir švirkštą tiriamuoju vandeniu.
2. Abu mėgintuvėlius užpildykite tiriamuoju vandeniu, po 5 ml. Naudokite švirkštą.
3. Į tiriamąjį mėgintuvėlį įlašinkite 4 lašus reagento Nr. 1, gerai sumaišykite. Įlašinkite 4 lašus reagento Nr. 2, gerai sumaišykite. Tada įlašinkite 5 lašus reagento Nr. 3, gerai sumaišykite, palikite 15 minučių (kol išryškės spalva).
4. Abu mėgintuvėlius įstatykite į pilką stovelį. Apačioje mėgintuvėlis su reagentu, viršuje, ties V formos įpjova, mėgintuvėlis be reagento.
5. Spalvų skalę pasidėkite taip, kad balti rutuliukai būtų apačioje, o spalvoti – viršuje.
6. Stovelį su mėgintuvėliais stumkite per skalę, kol abiejų mėginių spalvos bus panašiausios viena į kitą. Tai ir bus tiriamo vandens nitritų kiekis.

Kiekio korekcijos:
Per mažai: amonio kiekis visada turi būti kaip įmanoma mažesnis.
Per daug: reguliariai naudoti gerąsias bakterijas JBL Denitrol ar JBL FilterStart; naudoti tinkamą biologinį filtrą; neperšerti žuvų ir laikyti tinkamą jų kiekį. Pakeisti apie 50% akvariumo vandens.

Gamintojas: ,,JBL”, Vokietija

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: