BioNitrat Ex užpildas nitratų šalinimui

25,40 €
  • Natūralus nitratus šalinantis užpildas
JBL6253600
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Natūralus nitratus šalinantis užpildas

  • Tinka gėlavandeniams ir jūriniams akvariumams.
  • Užpildą galima naudoti vidiniuose ir išoriniuose filtruose.
  • Pakuotėje yra: 100 bio rutuliukų, jų užtenka 200-300 litrų akvariumo vandens; 1 rutuliukas -  2-3 litrams.

Nitratai ir fosfatai – pagrindinės dumblių maistinės medžiagos. Jeigu truks bent vienos (arba abiejų) medžiagos dumbliai nustos augti ir daugintis!

Tačiau bakterijos nitratus skaido tik esant tam tikromis sąlygomis: tik tada, kai nėra deguonies, bet yra anglies šaltinis (maistinė medžiaga bakterijoms).Bakterijos skaido nitratus, pašalindamos iš jų deguonį.

Kaip JBL BioNitratEx veikia?

Bakterijos per maždaug 4 savaites „apsigyvena“ JBL BioNitratEx biologinių rutuliukų paviršiuje ir sudaro storą bioplėvelę. Po bioplėvele susiformuoja mažai deguonies turinti zona, kurioje bakterijos pradeda denitrifikacijos procesą, skaido nitratus (NO3). Bio rutuliukai tarnauja bakterijoms kaip maistas, o nitratai - deguonies šaltinis. Štai kodėl laikui bėgant bio rutulukiai tampa vis mažesni (tai lengva patikrinti vizualiai), o vėliau visiškai išnyksta. Tai trunka apie 6 – 12 mėnesių, atsižvelgiant į nitratų kiekį akvariumo vandenyje. Tuomet reikia bio rutuliukus pakeisti naujais.

Sraigės

Jeigu akvariume daug sraigių, jos pasieks „JBL BioNitratEx“ rutuliukus ir suvalgys bioplėvelę (nuo rutuliukų paviršiaus). To pasėkoje deguonis vėl pateks į žemiausius bakterijų sluoksnius ir sutrikdys denitrifikacijos procesą. Jei akvariume daug sraigių, geriau įdėkite JBL BioNitrat Ex rutuliukus į maišelį (taip sraigės jų nepasieks).

Kuo JBL BioNitratEx skiriasi JBL NitratEx. JBL BioNitratEx veikia biologiniu būdu – kenksmingus junginius skaido bakterijos. Priešingai, JBL NitratEx yra sintetinė derva (tinka tik gėlavandeniams akvariumams), surišanti nitratus ir pakeičianti juos nekenksmingu chloru (jonų mainų principas). Pranašumas yra tas, kad JBL NitratEx veikia greitai ir galite naudoti jį norėdami pašalinti nitratus iš čiaupo ar šulinio vandens.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: