ProAqua Test Mg magnio testas (gėlavandeniams akvariumams)

22,50 €

Testas magnio kiekiui nustatyti gėlavandeniame akvariume.

JBL2414200
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Magnio jonai (kartu su kitais šarminiais jonais, pvz.: kalcio) sudaro bendrąjį vandens kietumą. Magnis ir kalis – makroelementai, reikalingi augalų augimui. Vandentiekio vandenyje (net kai bendrasis vandens kietumas yra labai didelis) magnio būna per mažai. Vienas iš magnio trūkumo simptomų – gelsvi prašviesėjimai tarp žalių lapo „gyslų“. Lapų kreivumas, taip pat vienas iš magnio trūkumo požymių. Visi šie požymiai gali pasireikšti tiek ant senų lapų, tiek ir naujai augantiems. Pradžioje magnio kiekį vandenyje reikia matuoti kiekvieną dieną. Prieš pradėdami naudoti trąšas, turite įvertinti esamą padėtį. Vėliau magnio kiekį vandenyje galima tirti rečiau. Kad augalai augtų sveiki ir vešlūs, magnio turėtų būti nuo 5 iki 10 mg/l.

Naudojimas:
1. Praskalaukite mėgintuvėlius ir švirkštą tiriamuoju vandeniu.
2. Abu mėgintuvėlius užpildykite tiriamuoju vandeniu, po 10 ml. Naudokite švirkštą.
3. Į tiriamąjį mėgintuvėlį įlašinkite 7 lašus reagento Nr. 1, gerai išmaišykite. Įlašinkite į mėgintuvėlį 3 lašus reagento Nr. 2 ir vėl gerai išmaišykite. Tada įlašinkite 2 lašus reagento Nr. 3 ir gerai išmaišykite, palikite 1 minutei, kad išryškėtų spalva.
4. Abu mėgintuvėlius įstatykite į pilką stovelį. Apačioje mėgintuvėlis su reagentu, viršuje, ties V formos įpjova, mėgintuvėlis be reagento.
5. Spalvų skalę pasidėkite taip, kad balti rutuliukai būtų apačioje, o spalvoti – viršuje.
6. Stovelį su mėgintuvėliais stumkite per skalę, kol abiejų mėginių spalvos bus panašiausios viena į kitą. Tai ir bus tiriamo vandens magnio kiekis.
Dėmesio: mėginio spalvą reikia įvertinti per 15 minučių, vėliau ji ima blukti ir rezultatas bus netikslus!

Kiekio korekcijos:
Per mažai: naudokite trąšas, kurių sudėtyje yra magnio.
Per daug: reguliariai šviežinkite akvariumo vandenį.

Gamintojas: „JBL”, Vokietija.

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: