• Išparduota

ProAqua Test CO2 Direct testas

14,99 €

Akvariumo vandens testas anglies dioksido (CO2) kiekiui nustatyti.

JBL2414000
Kiekis Išparduota

  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Anglies dioksidas (CO2) – svarbiausia maistinė medžiaga augalams. CO2 suvartojimas įvairiuose akvariumuose skiriasi, priklausomai nuo: augalų skaičiaus, karbonatinio vandens kietumo, šviesos ir t.t. Rekomenduojama CO2 koncentracija yra 15 - 30 mg/l, ji užtikrina gerą augalų augimą bei yra saugi žuvims. Ideali CO2 koncentracija yra 20–25 mg/l. Augaliniuose akvariumuose, rekomenduojama CO2 koncentracija, gali siekti net iki 35 mg/l. Testo pagalba lengvai nustatysite CO2 koncentraciją ir galėsite kontroliuoti tręšimo procesą (naudojant CO2 sistemas).

Naudojimas:
1. Praskalaukite mėgintuvėlius ir švirkštą tiriamuoju vandeniu.
2. Švirkšto pagalba, įlašinkite 20 ml tiriamojo vandens į plastikinį mėgintuvėlį.
3. Plastikinius mėgintuvėlius pastatykite ant spalvų lentelės laukelių.
4. Įlašinkite 5 lašus reagento Nr. 1 į mėgintuvėlį (esančią ant balto laukelio) ir sukdami sumaišykite.
5. Lašinkite reagentą Nr. 2 – lašas po lašo. Po kiekvieno lašo sukdami sumaišykite vandenį mėgintuvėlyje. Būtinai skaičiuokite lašus. Taip darykite kol vanduo nusidažys rožine spalva, kuri išliks 60 sekundžių ir atitiks rožinio laukelio spalvą. Norėdami palyginti spalvas – pažvelkite į mėgintuvėlį iš viršaus.
6. Lašų kiekį reikia dauginti iš dviejų, taip sužinosite CO2 koncentraciją mg/l. Pavyzdžiui: 10 lašų reagento Nr. 2 = 20 mg/l CO2. Vandenyje taip pat yra daug įvairių rūgščių, kurios trukdo gauti tikslius rezultatus, todėl reikia nustatyti „tuščią vertę“. Norėdami tai padaryti, paimkite 100 ml vandens ir 15 minučių aeruokite jį, naudodami oro pompą. Ištirkite gautąjį vandenį aukščiau aprašytu būdu. Rezultatas – „tuščioji vertė“ = faktinė anglies dvideginio koncentracija mg/l.

Kiekio korekcijos:
Per mažai: naudokit CO2 tręšimo sistemas.
Per daug: gerinkite vandens aeraciją.

Laikyti sandariai uždarytą. Saugoti nuo vaikų! Geriausias iki: žr. ant pakuotės.

Gamintojas: „JBL”, Vokietija

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: