Auksinė žuvelė

Carassius auratus

Skambink ir užsisakyk!

  • Užsakymas ir atsiėmimas Kaune:
  1. PM ,,Urmas", Rytinė galerija, 12 salė +37067194284
  2. Vandžiogalos pl. 100, Domeikava +37065050054
  • Užsakymas ir atsiėmimas Vilniuje:
  1. PC ,,BIG" +37065594404
AZZ10361010
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Kilmės šalis

Azija

Optimalios

gyvenimo sąlygos

Vandens temperatūra: 18 - 220C

Vandens pH: 5,5 - 7,0

Akvariumo dydis: ne mažiau 50 litrų

Suaugusios žuvies dydis

10 - 20 cm

Mityba

Minta subalansuotu pašaru dribsniais arba granulėmis auksinėms žuvelėms. Dalį raciono gali sudaryti šaldytas žuvų pašaras.

Suderinamumas

Auksinėms žuvelėms į kaimynystę tinka įvairūs neagresyvūs šamukai, ancistrusai. Galima derinti su kitomis taikiomis, vidutinio dydžio žuvelėmis.

Lytinis dimorfizmas

Patinus nuo patelių atskirti yra ganėtinai sudėtinga. Kol žuvelės jaunos, skirtumų praktiškai nėra. Suaugę patinai būna plonesni ir šiek tiek pailgesnės kūno formos, patelės storesnės ir apvalesnės. Tiksliai patinus nuo patelių gali atskirti tik patyrę veisėjai.

 

Auksines žuveles auginti akvariumuose pradėjo kinai jau prieš kelis šimtmečius. Vėliau auksinės žuvelės išplito po Europą, Ameriką ir taip užkariavo daugelio akvariumininkų širdis. Didžiausią įnašą į auksinių žuvelių populiarinimą padarė Azijos veisėjai. Šiandien yra išveista begalė įvairiausių auksinių žuvelių veislių, todėl neapsiriksite savo akvariumui pasirinkę keletą skirtingų veislių auksinių žuvelių. Auginamos geromis sąlygomis jos užauga didelės ir efektingo grožio žuvys, kuriomis drąsiai galėsite puikuotis prieš savo svečius.

Auksinės žuvelės mėgsta švarų vandenį, todėl pasirūpinkite gera filtravimo įranga ir dažniau (kartą per savaitę po 1/4) atšviežinkite vandenį. Pasirūpinkite geru deguonies tiekimu į akvariumą. Gruntui tinka vidutinio dydžio akmenėliai. Nors auksinės žuvelės iš esmės yra šaltavandenės žuvys, tačiau daugelis naujai išveistų veislių geriausiai jaučiasi šiek tiek šiltesniame 18 - 220C vandenyje. Akvariume galite pasodinti gyvų augalų. Geriausiai tinka tokie, kuriuos galima tvirtinti prie natūralių šakų ar akmenų, pvz.: Anubias rūšies augalai.

 

Jums taip pat gali patikti