ProAqua Test K kalio testas

23,80 €

Testas kalio kiekiui vandenyje nustatyti.

JBL2413000
  Saugus Atsiskaitymas

El. Bankininkystė, Grynais ar Kortele Pristatymo Metu.

  Nemokamas Pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakymams nuo 29€.

  Prekių Grąžinimas

Suteikiame 14 dienų pinigų grąžinimo garantiją.

Kalis – makroelementas, kurį augalai pasisavina labai greitai. Augantiems augalams kalio reikia labai daug, palyginus su kitais elementais. Todėl kalio koncentracija gali būti labai maža, net jei reguliariai naudojate trąšas. Pradžioje, dėl kalio trūkumo, lapų kraštuose atsiranda chlorozinių dėmių, kurios palaipsniui didėja, kol lapai tampa visai pilki su rudomis nekrozėmis. Dėl kalio trūkumo lapai gali „glamžytis“ arba visai susisukti. Centrinėje Europoje, vandentiekio vandenyje, kalio paprastai trūksta. Kad augalai gerai augtų, kalio koncentracija turi būti apie 10 mg/l, augaliniuose akvariumuose su didesniu apšvietimu iki 30 mg/l. Per didelė kalio koncentracija skatina žaliųjų dumblių augimą. Jūros vandenyje kalio yra apie 380–400 mg/l, tačiau jis suvartojamas daug lėčiau. Pernelyg didelis kalio kiekis yra pavojingas jautriems gyvūnams, pvz.: krevetėms. Pradžioje kalio kiekį vandenyje reikia matuoti kiekvieną dieną. Prieš pradėdami naudoti trąšas, turite įvertinti esamą padėtį. Vėliau kalio kiekį vandenyje galima tirti rečiau.

Naudojimas
Gėlavandeniai akvariumai:
1. Praskalaukite mėgintuvėlius (plastikinį ir stiklinį) ir švirkštą tiriamuoju vandeniu (kelis kartus).
2. Plastikinį mėgintuvėlį užpildykite tiriamuoju vandeniu, 15 ml. Naudokite švirkštą.
3. Į tiriamąjį mėgintuvėlį įlašinkite 10 lašų reagento Nr. 1 ir gerai išmaišykite.
4. Į tiriamąjį mėgintuvėlį įberkite 1 kaušelį reagento Nr. 2 ir maišykite apie 30 sekundžių, kol ištirps milteliai. Vanduo taps balkšvas ir drumstas. Palikite 1 minutei ir tada vėl šiek tiek pamaišykite.
5. Padėkite stiklinį mėgintuvėlį ant „kryžiaus“.
6. Rezultatus reikėtų vertinti šviesoje patalpoje. Supilkite tiriamąjį vandenį iš plastikinio mėgintuvėlio į stiklinį. Vandenį į mėgintuvėlį pilkite tol, kol nesimatys apačioje esančio „Kryžiaus“.
7. Tai ir bus tiriamo vandens kalio kiekis.

Jūriniai akvariumai:
1. 10 ml tiriamojo vandens atskieskite 290 ml distiliuoto vandens, kad viso gautųsi 300 ml.
2. Toliau vadovaukitės gėlavandenio akvariumo vandens testavimo punktais.
3. Gautą rezultatą padauginkite iš 30.

Kiekio korekcijos:
Per mažai: gėlavandeniams akvariumams naudokite trąšas, kurių sudėtyje yra kalio. Jūriniams akvariumams papildomai kalio trąšų naudoti nerekomenduojama (kalis toksiškas įvairiems organizmams).
Per daug: rekomenduojama pakartotinai atlikti testą po 24 val., jei kalio kiekis vis dar per didelis – atšviežinkite dalį akvariumo vandens.

Gamintojas: „JBL”, Vokietija.

Prekių nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio. Prekės aprašymas yra bendro pobūdžio ir ne visos savybės gali būti paminėtos. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra detalesnė. Rekomenduojame vadovautis informacija esančia ant prekės pakuotės. Elektroninėje www.akvazoo.lt parduotuvėje skelbiamos kainos, akcijos, nuolaidos gali skirtis nuo kainų, akcijų, nuolaidų, taikomų fizinėse Akvazoo parduotuvėse.

Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: